January 12, 2016

Shadowing

Asociaţia Team Work a realizat, în cadrul proiectului RePere în Comunicare, un nou program de pregătire profesională şi orientare în carieră pentru studenţii și tinerii pasionați de domeniul comunicării: Shadowingul.

Ce este Shadowingul?

Lucrul în umbră este un tip informal de experiență de lucru prin intermediul căruia tinerii și studenții asistă la activităţile unui profesionist în domeniul comunicării, cu scopul de a înțelege cum se derulează o zi tipică din domeniul respectiv. Activitatea de Shadowing  este, de obicei, pe termen scurt, o zi sau cel mult câteva zile, și neplătită. Finalitatea programului este de a oferi o perspectivă realistă asupra domeniului de activitate şi de a împărtăși experiența profesională a specialistului cu tinerii și studenții interesați sau pasionați de o anumită zonă a comunicării.

Care este scopul programului?

Scopul programului de Shadowing vizează oferirea unei experiențe de umbră a locurilor de muncă, ce permite astfel tinerilor să exploreze o carieră de care sunt interesați, prin observarea directă a activităților unui angajat, la locul de muncă. Experiența va trebui să ofere informații practice asupra carierei, care să ajute tinerii să facă alegeri corecte privind drumul profesional pe care aceștia doresc să îl urmeze.

Unde şi pentru cât timp se va desfăşura programul?

În fiecare an, Asociaţia Team Work stabileşte şi menţine parteneriate cu organizații din diferite domenii de activitate. Astfel, sunt lansate periodic oportunități de shadowing, în funcție de disponibilitatea partenerilor. După înscriere și selecție, un student însoţeşte un profesionist timp de o zi în activitatea sa cotidiană, la locul de muncă. Programul se desfăşoară în limita disponibilitaţii și confirm frecvenței comunicate de către angajat și organizație.

Cum te înscrii?

Înscrierea constă în realizarea unui film de prezentare, prin intermediul căruia profesioniștii din organizațiile partenere pot face selecția. Filmulețul trebuie să aibă min. 1 min. și max. 3 min., conținând următoarele informații:

  • Numele,
  • Vârsta,
  • Facultatea și specializarea pe care o urmezi (în cazul în care ești student),
  • Motivul pentru care ești pasionat de domeniul comunicării,
  • Motivul pentru care dorești să te înscrii într-un astfel de program,
  • Motivul pentru care vrei să aplici la oportunitatea de Shadowing din anunțul respectiv.

Materialul creat trebuie trimis, ulterior, pe adresa de e-mail a proiectului ca atașament și/sau link: contact@repereincomun­­icare.ro. Oportunitățile de înscriere vor fi publicate periodic pe web site și pe pagina de Facebook a proiectului RePere în Comunicare: https://www.facebook.com/RePereInComunicare/.