August 20, 2015

F.A.Q.

Q: Când încep înscrierile pentru stagii?
A: Stagiile se desfășoară între 1.08 și 30.11.2015, iar un stagiu poate avea loc oricând în acest interval. Fiecare stagiu este anunțat pe website și pe pagina de Facebook a proiectului (www.facebook.com/RePereInComunicare) oricând în acest interval. De asemenea, în august de desfășoară și o sesiune de înscrieri generale în proiect; acestea nu se referă la un anumit stagiu de practică, dar prin înscriere un student are prioritate în alegerea unui stagiu de practică sau în participarea la un eveniment din cadrul proiectului.

Q: Cât durează un stagiu?
A: 90 de ore, iar subvențiile vor fi corelate cu numărul de ore din planul de învățământ al fiecărei facultăți.

Q: Ce înseamnă eligibilitatea?
A: Eligibilitatea presupune, în cazul acestui proiect, îndeplinirea simultană de către student a următoarelor condiții:

 • Să aibă cetățenie română;
 • Să fie înmatriculat la o universitate din centrul universitar București;
 • Specializarea sa să fie încadrată în Științele Comunicării;
 • Să nu mai fi participat la un stagiu de practică sau de consiliere derulat printr-un proiect POSDRU.

Q: Vom primi o adeverință/diplomă pe care o putem anexa la CV care să certifice participarea în proiect?
A: Studenții care vor efectua cu succes stagiul vor primi o diplomă de participare.

Q: Ne putem alege perioada când dorim să efectuăm stagiul de practică?
A: Înscrierea la un anumit stagiu de practică reprezintă în sine o alegere a unei anume perioade.

Q: Un student poate aplica pentru mai multe poziții deodată – dată fiind diversitatea stagiilor de practică?
A: Un student poate aplica pentru mai multe stagii (prin completarea mai multor formulare pe pagina de Facebook sau pe websiteul proiectului), însă va fi selectat doar pentru unul singur.

Q: Ce pași trebuie urmați pentru a aplica la aceste stagii de practică?
A: În momentul în care lansăm apelurile de practică va trebui să citiți condițiile de eligibilitate și să completați un formular/trimiteți un CV sau portofoliu.  

Q: Stagiile de practică se pot finaliza cu un viitor internship sau cu un posibil job?
A: Orice este posibil, dar nu este garantat prin proiect. 

Q: Studenții care au mai participat în alte proiecte POSDRU de acest tip sunt considerați eligibili și pentru RePere în Comunicare?
A: Dacă au mai participat în alt proiect POSDRU de tip 2.1, adică de stagii de practică sau de consiliere, atunci nu mai pot participa în acest proiect, considerându-se dublă finanțare, lucru care nu este acceptat de POSDRU. Dacă ați mai participat la un proiect și nu știți dacă este un proiect care se încadrează în categoria menționată anterior, puteți verifica lista de mai jos. Dacă se află, atunci nu sunteți eligibili. Dacă aveți dubii, ne puteți scrie la RePereInComunicare@gmail.com.

 • POSDRU/161/ 2.1/G/132320 – Consiliere si stagii de pregatire practica pentru o cariera de succes in comunicare – Mercury 360 Communications – http://www.adstarter.ro/, http://advocation.ro/
 • POSDRU/189/2.1/G/155738 – Parteneri în angajare – Stagii de practică pentru studenţi – Cora
 • POSDRU/189/2.1/G/156096 – Industrii creative pentru patrimoniu. Stagii de practică de excelență în domeniile: științe ale comunicării, științe umaniste și arte – Mercury 360 Communications – http://www.atelier-360.ro/
 • POSDRU/161/ 2.1/G/140906 – SOCIUS – Servicii de Orientare, Consiliere şi Îndrumare a Studenţilor pentru carieră în ştiinţe sociale, arte şi ştiinţe umaniste – Universitatea din București
 • POSDRU/161/ 2.1/G/139799 – PROFESIONISTI IN DOMENIUL ARTELOR SI JURNALISMULUI – Universitatea Hyperion Bucuresti
 • POSDRU/161/ 2.1/G/141651 – Weeks of Work – CUM SA DEVII CEL/CEA MAI BUN/A PROFESIONIST/A? – Program inovativ de consiliere si orientare profesionala pentru studentii interesati sa lucreze in domeniile comunicarii, publicitatii si relatiilor publice (PR) – Centrade – www.weeksofwork.ro
 • POSDRU/160/2.1/S/137360Start în carieră – bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor români – Ministerul Tineretului și Sportului
 • POSDRU/161/2.1/G/139045 – STEP: Susținem Tinerii în Evoluția lor Profesională – Telekom România
 • POSDRU/189/2.1/G/155932 – Competențe pentru promovarea produselor româneștipractica într-un domeniu de viitor (Vin la practică) – Vinexpert/USAMV București
 • POSDRU/189/2.1/G/156065 – Marketingul și promovarea produselor românești – competențe practice într-o cariera de perspectivă – Vinexpert/ASE București

Q: O persoană care s-a înscris la ciclul de licență sau masterat și va fi student din toamnă, poate să se înscrie în proiect?
A: Persoanele care încep în octombrie anul 1 de licență/master pot participa la activități doar începând cu 1 octombrie, mai devreme de această dată nu sunt eligibili deoarece nu sunt studenți. Se pot însă înscrie în proiect prin completarea formularului de pe pagina Facebook. 

Q: Exista posibilitatea ca, în cazul în care mă înscriu la un stagiu de practică, dar mă răzgândesc ulterior, să renunț înainte de începere și să mă înscriu la altul?
A: Da, se poate, dar ideal ar fi ca studentul să nu anunțe chiar înainte de începere, ci mai devreme; sunt pași administrativi și activități prin care se trece înainte de stagii și nu ar fi corect ca studentul respectiv să ocupe locul cuiva și apoi să nu mai fie posibilă nici parcurgerea activităților administrative.

Q: Ce trebuie să facem pentru a participa la workshopuri?
A: Să completați formularele de înscriere pentru workshopuri. La workshopuri pot participa și studenți care au făcut stagii de practică sau consiliere prin alte proiecte POSDRU.

Q: Training-urile și workshop-urile sunt separate de aceste stagii? Putem participa la ambele? La acestea ce metode de selecție se aplică?
A: Workshopurile sunt separate de stagii. Modalitatea de înscriere și selecție este la fel.

Q: Ne putem înscrie atât la workshopuri, cât și la stagii? Doar la workshopuri se poate?
A: Vă puteți înscrie la ambele, cu mențiunea că studenții acceptați pentru stagii de practică au prioritate în ceea ce privește participarea la evenimente. Da, se poate doar la workshopuri.

Q: Primele 3 evenimente se vor desfașura la munte? Daca da, costurile vor fi suportate de noi?
A: Primele workshopuri vor fi la munte, iar costurile vor fi acoperite din fondurile proiectul. Este posibil să facă excepție transportul, dar vom anunța acest lucru în timp util.

Q: Cine poate participa la workshopuri?
A: Condițiile de eligibilitatea sunt aceleași ca pentru stagiile de practică, cu mențiunea că pot participa și studenți care au desfășurat deja un stagiu de practică în alt proiect POSDRU; este însă important să nu mai fi participat la un eveniment similar organizat prin alt proiect POSDRU.

Q: În ce constau sesiunile de consiliere?
A: Sesiunile de consiliere vor consta în aplicarea unor teste vocaționale și în participarea la ședințe de consiliere în carieră.

Q: Sesiunile de consiliere vor fi individuale sau de grup?
A: Sesiunile vor fi de grup, iar dacă cineva dorește o sesiune individuală, o poate solicita.

Q: Cum particip la concursurile cu premii?
A: Toți studenții care desfășoară un stagiu de practică în cadrul proiectului participă automat la concurs.

Q: La ce activități pot participa în cadrul proiectului?
A: În cadrul proiectului sunt activități dependente și activități independente în ceea ce privește participarea:

 • Activități dependente: un student care a fost selectat pentru un stagiu de practică trebuie să participe la sesiunea pre-practică, la stagiul de practică, la sesiunea de consiliere, la concurs, la sesiunea post-practică, la conferința de închidere a proiectului.
 • Activități independente: un student care a fost selectat pentru un stagiu de practică va avea prioritate în participarea (opțională) la următoarele activități: unul dintre cele 4 workshopuri și/sau una dintre cele 10 vizite de studiu. La aceste două activități pot participa și studenți care nu au fost selectați pentru un stagiu de practică, respectând condițiile de eligibilitate (mențiune: pot participa și studenți care au mai desfășurat un stagiu de practică prin alt proiect POSDRU, cu condiția să nu mai fi participat la un eveniment similar).